12 september, 2012

Inte OK!

Mitt snack om ev. underskattning stämde inte. Nyköping förlorade trots att man tog matchen på allvar. Varför det blev som det blev? Ingen aning, men jag lovar att inte en enda i omklädningsrummet under hemmastå är nöjd med matchen i kväll. Inte någon.

Några spelare kommer undan med ett ok. Berg, Tornberg, Thim och Crippa får godkänt. Resten vill jag inte bedöma. Men jag antar att lika många som är tjuriga är också fruktansvärt revanschsugna. Byström spelade inte matchen på grund av sjukdom.

I andra perioden såg det ut som att gästerna behövde syrgas mellan bytena och man orkade knappt ur egen zon när man hade powerplay. Men trots det lyckades Joel Bäckman som vaktade Väsbys mål hålla tät. Mycket tack vare att de flesta avslut gick rakt på honom. Här måste det bli enormt mycket bättre. Väsby gjorde det bra, man ställde upp med en fem-mannabox i egen zon och när det slarvades i hemmalaget straffade man dem hårt. Individuella misstag på alla fyra målen faktiskt.

När hemmalaget äntligen fick utdelning på sina chanser bjöd man tillbaka omedelbart, 26 sekunder för att vara exakt. En märklig match helt enkelt. En riktig premiär. Och som jag skrev i mitt förra inlägg. En premiär är alltid en premiär.

**********

Måste jag säga att ingen var i närheten av att tippa rätt resultat i tävlingen? Idel hemmavinster hade ni tippat.

**********

Kvällens övriga resultat:

Åker  – Järfälla 4-3 Efter viss möda. Man vänder ett 2-0 underläge i sista perioden.
Huddinge – Järfälla 7-3 Planenligt och odiskutabelt.
Wings – Nacka 2-6 En skräll i paritet med Väsbys. Carl Olsson gör hattrick för Nacka.